Aan de leden van schaatsvereniging IJsvogels te Angeren

Beste schaatsvrienden, Angeren, 1 oktober 2020

De voortdurende onduidelijkheid rond Covid 19 in relatie tot mogelijkheden om te schaatsen hebben geleid tot een extra bestuursvergadering. Aanleiding daartoe is een oproep op de schaatsapp om te onderzoeken of via één persoon schaatsuren /-blokken kunnen worden gereserveerd voor de vaste schaatsavond; de woensdagavond.
Dat is toch wel een lastig iets. Iemand van de vereniging moet zich dan geroepen voelen om aanmeldingen (bijvoorbeeld via Whatsapp) te bewaken en dan tijdig voor een groep te reserveren. Wat als er dan geen of te weinig plaatsen zijn?
Gisteravond is er voor het eerst in verenigingsverband geschaatst in het Triavium. Dat is erg goed gegaan. Let wel op de aangepaste tijden van 20.30 tot 22.30 muur. Van meerdere leden is vernomen dat zij er voor kiezen zelf een schaatsblok te reserveren bij de ijsbaan. Dat is heel snel gedaan en dan kan ook iedereen voor zich zelf bij de kassa afrekenen. Dat kan overigens alleen per bankpas.
Het bestuur denkt dat dit de beste wijze is en een stuk pragmatischer dan gemeenschappelijk reserveren. Het is natuurlijk verder afwachten hoe het virus zich blijft ontwikkelen en of we kunnen blijven schaatsen in Nijmegen. Blijf vooral de site van het Triavium volgen!
Ondanks dat we allemaal weer een jaartje ouder zijn geworden hadden we de slag al weer snel te pakken. De Coronaregels werden goed in acht genomen. Buiten wachten tot je naar binnen mag. De aangegeven route volgen en op de funbaan, zie foto, staan stoelen op juiste afstanden waar je je kunt omkleden. Tijdens pauze en na afloop ook op afstand op deze stoelen blijven! Geen borrel met hapje na afloop. De pot van Bart blijft gevuld!
Ook zelf een borrel meenemen is niet gepast omdat Triavium er alles aan doet om de baan open te hebben en houden. Daar past een borrel niet bij. Wij hopen op begrip hiervoor.
Dit is ook het moment om informatie over de samenstelling van het bestuur met jullie te delen. Henk Bakker stopt als secretaris. Henk heeft zojuist nog een actuele ledenlijst met ons gedeeld, waarvoor dank. Hein Mattijssen gaat het secretariaat overnemen. De leden moeten daarmee nog instemmen en de inschrijving bij de Kamer van Koophandel moet aangepast worden. Tot die tijd neemt het huidige bestuur het secretariaat waar.
We danken Henk voor zijn inzet binnen het bestuur maar ook als fanatiek schaatser van de vereniging. We hopen dat hij ooit weer de ijzers kan onderbinden; het gaat hem goed!